Samac u braku (Mir-Jam) - serija - Prva
#1
Quote:"Samac u braku", još jedna ekranizacija romana Mir-Jam

Producentska kuća "Košutnjak film" uskoro počinje sa snimanjem TV serija "Samac u braku" i "Branio sam Mladu Bosnu", ali i igrano dokumentarnog filma pod radnim naslovom "Doba Dunđerskih".

- Prva srpska televizija je zainteresovana da snimimo seriju "Samac u braku" koja će biti rađena po romanu Mir-Jam. Ona će imati osam epizoda i režiraće je Ivan Stefanović. Za dvadesetak dana ćemo najverovatnije imati glumačku podelu, a posle toga krećemo sa snimanjem. Serija će biti prikazana na proleće sledeće godine - otkriva Zoran Janković, direktor Košutnjak filma.

- Nakon uspeha serija "Ranjeni orao", "Nepobedivo srce" i "Greh njene majke" još jedan popularan roman Milice Jakovljević "Samac u braku" biće ekranizovan. Zanimljivo je da ovog puta režiju ne potpisuje Zdravko Šotra, već Ivan Stefanović koji je poznat po serijama "Bela lađa", "Cvat lipe na Balkanu", "Lift"...

Za igrani film i televizijsku seriju od četiri epizode "Branio sam Mladu Bosnu" scenario i režiju potpisuje Srđan Koljević.

- Ovaj projekat ćemo raditi u saradnji sa Radio televizijom Republike Srpske. Počeli smo pripreme, a sa snimanjem bi trebalo da krenemo krajem avgusta. Planiramo da film premijerno prikažemo i u Banjaluci, ali i u Beogradu marta sledeće godine, a igranu seriju za Vidovdan i to na stogodišnjicu atentata na austrougarskog nadvojvodu, prestolonaslednika Franca Ferdinanda - otkriva Janković i dodaje da će u ovom projektu igrati dosta mladih glumaca. Za sada se još ne zna na kojoj TV stanici će se prikazivati pomenuta serija.

Ovog leta radiće se igrano - dokumentarni film pod radnim naslovom "Doba Dunđerskih".

- Bila je ideja da se uradi serija po knjizi Pere Zupca "Lenka Dunđerski", odnosno priča o pesniku Lazi Kostiću i i njegovoj velikoj ljubavi Lenki Dunđerski. Međutim, na kraju smo odlučili da uradimo igrano dokumentarni film. Možda eventualno ovaj šezdesetominutni film bude pilot - epizoda za neku buduću seriju. Film će režirati Marko Marinković i to ćemo snimati ovog leta.

Režiser Marko Marinković gledaocima je poznat po igranoj seriji "Moj rodjak sa sela".
Izvor: sajt Košutnjak filma
Reply
#2
Intervju sa glavnim glumcima na setu ovde.
Reply
#3
Quote:Serija "Samac u braku": Biković novi ranjeni orao

Počelo je snimanje serije „Samac u braku“, četvrte ekranizuje po romanima Mir Jam. Ovog puta, umesto ustaljenog para Bosiljčić-Mićalović, gledaćemo Miloša Bikovića i Brankicu Sebastijanović.

[Image: 378088_milos-bikovic-02rasfoto-nemanja-k...1379011999]

- Hteli smo da napravimo jednu novu podelu. Imali smo tri serije („Ranjeni orao“, „Greh njene majke“ i „Nepobedivo srce“) u kojima su se pojavljivali isti glumci, a sada smo hteli da šansu pružimo drugoj, mlađoj generaciji da to uradi - otkriva Zoran Janković, direktor „Košutnjak filma“, koji stoji iza serije.

Režiju potpisuje Ivan Stefanović, koji je radio „Belu lađu“ i „Cvat lipe na Balkanu“, a glavne uloge, Radmila i Ljiljanu, tumače Miloš Biković i Brankica Sebastijanović („Sinđelići“).

U jedinoj do sada urađenoj TV ekranizaciji ovog dela, pod imenom „Brod plovi za Šangaj“ igrali su Svetislav - Bule Goncić i Vesna Trivalić. Serija će se do prve nedelje novembra snimati u Beogradu i okolini, a potom u Sremskim Karlovcima i u studijima „Košutnjak filma“.

Izvor: Blic
Reply
#4
Quote:Iza kulisa snimanja serije „Sa samcem u braku“
Marina Milojević | 16. 09. 2013. - 22:21h

- Svi na svoja mesta, kreće snimanje - čuo se uzvik Zorana Jankovića, direktora serije “Samac u braku”, a užurbani glumci Milena Vasić i Miloš Biković brzo su zauzeli svoja mesta. U ovoj malenoj sobi starinski komadi nameštaja stoje naspram vrelih reflektora, kablova i isključenih mobilnih telefona.


[Image: 378892_3-d-blic-130913ras-foto-zoran-lon...1379334845]

Zavirili smo u studio na Košutnjaku da vidimo kako teče snimanje serije, a kao da smo ušli u vremeplov koji nas je odveo u prošli vek.

- Milena, ti sedi ovde - čulo se iza kamere, pa je glumica krenula ka svojoj stolici, dok je glavni glumac “advokat” Biković, stajao nonšalantno naslonjen na sto u svojoj “advokatskoj kancelariji”. Reflektori greju malu sobu punu kamermana i glumaca, dok iza njih sede asistenti i ispred “kancelarije” čekaju znak da nekome nešto zafali.

Ono što na TV ekranima izgleda bajkovito i nestvarno izvučeno iz prošlosti, zahteva veliku pripremu, naporni rad i disciplinu. Pero se ne mrda ni milimetar, a ni dlaka na glavi. Na čiviluku šešir mora da bude okačen dok čeka da ga na vrh glave smesti “advokat” Biković. Dva kaputa su sa leve strane, a ni kosa ne sme da “poleti” usred snimanja.

Quote:[Image: 378895_p9130077_hs.jpg?ver=1379283598]

Sremski Karlovci nova destinacija

Ekipa je već krenula putem Sremskih Karlovaca. Čeka ih snimanje još epizoda serije inspirisane ljubavnim romanom spisateljice Mir Jam, a nova glumačka podela osveženje je za gledaoce TV serija ove vrste koji su do sada navikli da u glavnim ulogama viđaju tandem Ivan Bosiljčić - Boba Mićalović.

Kada se svetla pogase, glumci se brzo povlače da uz kratak predah još jednom bace pogled na tekst.

- Hajde, sedi, da te namestimo, onda možeš dalje - smešta stilistkinja Bikovića u stolicu u šminkernici koja jasno odudara od starinske kancelarije velikim halogenim lampama. U susednoj prostoriji, glumice Milena Vasić i Vesna Stanojević spremaju se sa papirima u rukama za sledeće snimanje.

Ispred studija sedi nekoliko statista, strpljivo čekajući svoj red. Jedan od radnika odmotovao je kablove dok ne počne snimanje naredne scene.

- Mi moramo sada da idemo ovamo - javlja se Biković dok u zategnutom odelu zatvara teška vrata sobe pored šminkernice. U isto vreme, u uskom hodniku mimoilaze se kamermani i kafe-kuvarica dok pita radnike na seriji da li je još neko za kafu.

Polako, da ne ometamo snimatelje dok su na predahu, primičemo se setu i posmatramo police pune knjiga, papire ispred seta i poređane drvene stolice. Red praznih ofingera govori nam da su glumci spremni. Tek pokoje starinske cipele pokazuju da je u toku prizivanje sećanja na neka stara, dobra vremena.

[Image: 378890_3-d-blic-130913ras-foto-zoran-lon...1379283648]
Šminkanje i sređivanje frizure između dve scene, ali se scenario ne ispušta iz ruke

- Šta li rade sada - ote se uzdah jednoj od asistentkinja na snimanju.

- Ma, neka ih. Sigurno su otišli da uvežbavaju tekst - tiho joj odgovori druga. Desetak radnika ulazilo je unutra.

- Ajmo, ljudi, da se radi, čeka nas još posla - povika momak, a glumci se polako izvukoše iz sobe.

izvor: Blic
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#5
Quote:Nova ekranizacija Mir Jam
T. Loš | 20. septembar 2013. 12:46

"Košutnjak film" počeo snimanje melodramske serije "Samac u braku", po romanu Mir Jam. Režiju radi Ivan Stefanović, a u glavnom ulogama su Miloš Biković i Brankica Sebastijanović


[Image: spek-mirjam.jpg]
Milena Vasić i Slobodan Ćustić

HOĆE li "Samac u braku" - serija koja se snima prema istoimenom romanu, doživeti istu popularnost kao i prethodne tri ekranizacije dela Milice Jakovljević - Mir Jam, videćemo početkom naredne godine kada bi trebalo da počne emitovanje. Ono što je izvesno jeste da su prvi kadrovi već urađeni i da ekipa "Košutnjak filma" ovih dana vredno snima u Beogradu.

Iako smo navikli da uz ovakve romansirane priče vidimo ime Zdravka Šotre, režiju nove serije potpisuje Ivan Stefanović ("Bela lađa", "Cvat lipe na Balkanu", "Lift"...). Ni glumačka podela nije ista. Ivana Bosiljčića i Slobodu Mićalović, koji su bili zaštitna lica Šotrinih ostvarenja, nasledili su Miloš Biković i Brankica Sebastijanović.

Zoran Janković, direktor "Košutnjak filma", zadovoljan je kako se novi dvojac snašao. I još otkriva:

- Radnja serije, čiji je scenario adaptirala Milena de Polo, smeštena je u tridesete godine prošlog veka. U pitanju je, kao i prethodno ekranizovana dela Mir Jam ("Ranjeni orao", "Greh njene majke" i "Nepobedivo srce") klasična melodrama. Ovo je priča o ljubavi Ljiljane i Radmila. Serija prikazuje mlade supružnike koji ne dele postelju, ali su prinuđeni da pred drugima glume idiličan bračni život.

[Image: spek-mirjam-MALA.jpg]

Posle Beograda i studija "Košutnjak filma", ekipa se seli u Sremske Karlovce - lokaciju koja će, kaže Janković, verno dočarati epohu u kojoj se dešava radnja. Snimanje bi trebalo da se završi u novembru, a premijerno prikazivanje zavisi od TV Prva, na kojoj će serija (od osam epizoda) biti emitovana.

Osim Miloša i Brankice, u seriji igraju: Vesna Stanojević, Dušanka Stojanović, Milena Vasić, Vanja Milačić, Predrag Smiljković, Igor Pervić, Uroš Jakovljević, Nikola Ranđelović...

izvor: V. Novosti
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#6
Quote:Bolno je biti samac u braku
Tatjana Loš | 13. oktobar 2013. 12:00

“TV novosti ” u Sremskim Karlovcima, na snimanju četvrte serije po romanu Mir Jam


[Image: Samac-U-Braku1.jpg]

POPUT zamrznutog kadra nekog romantičnog klasika, vreme u Sremskim Karlovcima čini se da - stoji. Nazire se isti onaj duh opevan u pesmama Branka Radičevića, koji je slavio gradić na Dunavu, u podnožju Fruške gore.

Patrijaršijski dvor, Karlovačka gimnazija, Magistrat, česma Četiri lava, Kapela mira, Saborna i Rimokatolička crkva, verno čuvaju sećanje na prohujala vremena. Zato, kada prave film ili seriju o epohi, naši reditelji retko zaobilaze živopisne Sremske Karlovce.

Nije ih zabišla ni ekipa na čelu sa Ivanom Stefanovićem, koja je proteklih dana ovde snimala seriju “Samac u braku”, koja će se na proleće emitovati na TV Prva. Osim gotovo autentične lokacije, i miholjsko leto išlo im je naruku.

- Nije lako naći mesto za snimanje “epohe”, jer su gradovi uglavnom promenili izgled. Ali s Karlovcima je drugačije. Nismo morali da ih “prerušavamo”, jer su sačuvali stari šmek - rekao nam je Stefanović, pre nego što je počeo da “izdaje naredbe”.

[Image: Samac%20U%20Braku%201.jpg]

Ekipa “Košutnjak filma”, koja ekranizuje istoimeno delo spisateqice Milice Jakovljević Mir Jam, pobrinula se da se duh tridesetih sasvim vrati. Kostimi su se složili uz oldtajmere, koji su na ovom setu takođe igrali važne role.

U odnosu na prethodna tri ekranizovana dela Mir Jam, koja je režirao Zdravko Šotra, osveženje je donela nova glumačka podela. Glavne uloge pripale su Brankici Sebastijanović i Milošu Bikoviću, koji igraju Ljiljanu i Radmila. Da priča ovog ljubavnog para nije sasvim obična uverili smo se na snimanju prvog planiranog kadra tog dana.

Mladi supružnici su krenuli na izlet do manastira, sa Ljiljaninom prijateljicom Jelkom. Da gošća nije toliko brbljiva, tišina bi bila apsolutni vladar u ovom društvu. Ljiljana i Radmilo ne razgovaraju međusobno, ne gledaju se, ne smeju, ne pokazuju nijedan znak ljubavi.

- Njihov brak je samo slovo na papiru. Ljiljana je u njega ušla iz inata, kako bi se osvetila Momčilu. Napustila je rodni Beograd i došla u Karlovce, palanku u kojoj je advokat Radmilo važio za najpoželjnijeg neženju, a bio je ludo zaljubljen baš u Ljiljanu. Kada mu ona prve bračne noći prizna da ga ne voli, on je uvređen i povređen. Moli je, ipak, da bar tri meseca glume da su u braku, kako bi pronašao objašnjenje za čaršiju uvek gladnu abrova - otkriva nam Brankica, koja tumači glavnu žensku ulogu.

[Image: Samac%20U%20Braku3.jpg]

U nju se, da stvar bude komplikovanija, zaljubljuje Radmilov komšija Ika, student zanesenjak. I njega smo upoznali tog snimajućeg dana. Nagovorio je prijateqe da na izletu prate Radmila i Ljiljanu, kako bi uživao u lepoti svoje simpatije:

- Ika se odmah zablenuo u novo lice u palanci i načisto je pobenavio. On je za nju klinac, ali se nada da qubav može postati obostrana. Prati je, špijunira... Kada komšinica Dara počne da mu šalje pisma potpisujući se kao Ljiqana, Ika će se ponadati da mu se sreća osmehnula - otkriva nam Nikola Ranđelović, koji igra Iku, objašnjavajući da mu se ova priča čini kao starija verzija “Velikog Brata”, jer su sve čaršijske oči uprte u bračni život Qiqane i Radmila.

Baš na ovom izletu, koji ćete gledati u šestoj (od osam) epizodi, nešto će se promeniti u odnosu glavnih junaka. Ljiljana će nešto shvatiti, nešto zbog čega se Radmilo više neće osećati kao samac u braku...

izvor: V. Novosti
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#7
Quote:Brankica Sebastijanović: Uživam u snimanju sa Milošem
Tatjana Loš | 25. oktobar 2013. 12:39

Mlada glumica, Eva iz serije "Sinđelići", uz Miloša Bikovića, sa kojim je u vezi, igra u ekranizaciji romana Mir Jam "Samac u braku"


[Image: spek-brankica.jpg]
Brankica kao Ljiljana na snimanju “Samca u braku”
Foto Vojislav Danilov


PRE nego što u junu sledeće godine diplomira na Fakultetu dramskih umetnosti, Brankicu Sebastijanović ćemo već upoznati kao glumicu. Dok je pripremala ispite, nije ni slutila da će joj gotovo u isto vreme stići ponude za dve velike televizijske role. Obe je, naravno, sa zadovoljstvom prihvatila. Tako je najpre zaigrala u pilot- epizodi serije "Sinđelići" (TV Prva), što se dopalo reditelju Dejanu Zečeviću pa je nastavila sa snimanjem, a potom ju je Ivan Stefanović odabrao da iznese lik glavne junakinje serije "Samac u braku". Brankica je prethodnih mesec dana svakodnevno na terenu, premešta se, kako kaže, iz jednog doba u drugo, iz jednog kostima u drugi, "žonglira" od humora do melodrame.

- "Sinđelići" ili srpski "Seranovi" su jedna savremena priča, koja donosi mnogo humora i vedrine. Publika je iz pilot-epizode mogla da oseti pozitivnu energiju koja je suštinska za ovu seriju. Sigurna sam da će u narednim epizodama ova priča sa mnogo šarma uspeti da gledaocima povrati i veru u ljubav - kaže Brankica.

A o Evi koju tumači, dodaje:

- Moja junakinja je, kao uostalom i mnoge njene vršnjakinje tinejdžerke, buntovna, stalno se nešto inati, nameće svoje stavove, odbacuje tuđe, pametuje i negoduje. Ne možemo da joj zamerimo na tome, kada znamo u kom se dobu nalazi, a i zbog činjenice da ne živi baš u sasvim uobičajenim okolnostima. Videćemo da će se, ipak, do kraja serije malo uozbiljiti.

Glumica kaže da joj je Eva, koliko god joj tako pusta bila simpatična, mnogo dalja od Ljiljane koju igra u "Samcu u braku". Obe su je podjednako "izazvale", osvojile i inspirisale, ali Ljiljanini maniri i neki pogledi na život su joj bliži.

- Ona je ozbiljnija od Eve, što bi se moglo reći i za mene. Možda je to i do epohe kojom se serija bavi, pa kada obučem kostim iz tridesetih godina prošlog veka, nekako se dobro osećam. Sviđa mi se način na koji je Stefanović prišao knjizi Milice Jakovljević Mir Jam i bez obzira na to što je ovo četvrto njeno delo koje se ekranizuje, mislim da će publici biti osveženje - kaže glumica, dodajući da se snimanje završava za koji dan, pa će joj nedostajati ovaj kratki "beg" u prošla vremena.

Brankica igra Ljiljanu, Beograđanku koja se iz inata udaje za Radmila, zgodnog advokata iz Sremskih Karlovaca. Da bi se osvetila jednom Beograđaninu, ona osvaja i vrlo brzo slama srce jednog Karlovčanina. Kada mu prve bračne noći prizna da ga ne voli i da je sve dosad glumila, Radmilo će početi da živi - kao samac u braku. Dogovorili su se da se bar tri meseca pretvaraju da su muž i žena, kako bi ugledni Radmilo smislio neku priču da se opravda pred svojim sugrađanima. Jer, čaršija ovakve ispade ne prašta.

- Ljiljana je sada sasvim nesnađena. Kada se odlučila na ovaj korak, na ovu laž, nije imala predstavu kako će se iz nje izvući. Međutim, vremenom ona počinje da uviđa sve Radmilove pozitivne osobine, polako uspeva da zaboravi ljubav iz Beograda i shvata da je ona bila samo hir. Počinje da sazreva - otkriva nam Brankica.

[Image: spek-brankica-U-TEKST.jpg]

Glavne junake priče će zbližiti sporedni. U Ljiljanu se zaljubljuje prvi komšija Ika, šarmantni student, a Radmilu se nabacuje Ljiljanina drugarica iz Beograda, Jelka.
- I dok na jednom izletu Ljiljana bude izbegavala Iku, a Radmilo Jelku, njih dvoje će se zbližiti. U tom izbegavanju, oni će pobeći jedno drugom. Biće to uvod u jedno novo poglavlje njihovog života. Iskrenije i lepše - priča glumica, koja će se posle snimanja ovih serija, posvetiti pripremi diplomske predstave.


LjUBAV I U SERIJI I U ŽIVOTU

U SERIJI "Samac u braku", priči o ljubavi između Ljiljane i Radmila, Brankičin partner je Miloš Biković. A on je njen partner i u privatnom životu. Iako o svojoj vezi ne pričaju mnogo, Brankica ne krije da uživa u radu s Milošem.

- On je odličan glumac i ima mnogo više iskustva od mene, što mi pomaže i na terenu. Volim da se konsultujem sa njim, jer znam da su mu saveti dobronamerni - kaže glumica.

izvor: V. Novosti
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#8
Quote:Završeno snimanje serije "Samac u braku"
J. Vukašinović | 02. novembar 2013. 20:10

Ekranizacija još jednog romana Mir Jam je završena. Gledaoci Prve TV u romantici iz tridesetih godina prošlog veka moći će da uživaju od proleća


[Image: spek-samac.jpg]
Miloš Biković

EKRANIZACIJA još jednog romana poznate spisateljice Milice Jakovljević Mir Jam uspešno je završena, a gledaoci Prve TV u romantici iz tridesetih godina prošlog veka moći će da uživaju od proleća naredne godine. Prema njenoj melodrami "Samac u braku" u režiji Ivana Stefanovića snimljene su poslednje scene istoimene serije u produkciji "Košutnjak filma".

Mladi glumci Miloš Biković i Brankica Sebastijanović su Radmilo i Ljiljana, tek venčani bračni par koji ne deli postelju. Pred njima su razne prepreke, iskušenja i muke, a svojoj okolini prikazuju idiličan bračni život.

- "Samac u braku" je za mene priča o muško-ženskim odnosima, tačnije, nadam se da ću ovom ulogom uspeti da dočaram zašto ljubav uvek treba da pobeđuje - kaže za "Večernje novosti" Biković. - Glumački deo posla je gotov i sada mogu da odahnem. Ovih osam nedelja na setu bile su i naporne i interesantne. Posebnu zahvalnost dugujem Branislavu Stevoviću koji je uspeo da, uz matematičke vratolomije, uklopi snimanja sa svim mojim drugim obavezama.

Vlasnik "Košutnjak filma" Zoran Janković, koji je kao producent potpisao i prethodne ekranizacije Mir Jam sa rediteljem i scenaristom Zdravkom Šotrom, ovoga puta dao je šansu mladim ljudima. "Samac u braku" režirao je Ivan Stefanović, a scenario i adaptaciju uradila je Milena de Polo.

- U ovih osam epizoda "Samca u braku" odlučili smo da šansu damo i mladim glumcima i nismo pogrešili, jer ono što sam do sad uspeo da vidim izgleda sjajno - siguran je Zoran Janković, vlasnik i direktor "Košutnjak filma".

- Takođe, angažovali smo tim mladih, kreativnih ljudi koji će nam uraditi "si-dži-aj", tačnije oni će napraviti Beograd i Sremske Karlovce onako kako su zaista izgledali tridesetih godina prošlog veka. U igranim serijama kod nas ova tehnika još uvek nije korišćena.

[Image: spek-samac-mala.jpg]

U četvrtom ekranizovanom romanu Milice Jakovljević, igraju još i Dušanka Stojanović, Vesna Stanojević, Milena Vasić, Vanja Milačić, Predrag Smiljković, Igor Pervić i drugi. U seriji se pojavljuju i dva mlada glumca, Uroš Jakovljević i Nikola Ranđelović, koji su imali zapažene role u "Šeširu profesora Koste Vujića".


BEG IZ EPOHE

MLADI glumac Miloš Biković široj javnosti postao je poznat ulogom Tirketa u filmu "Montevideo, Bog te video", zatim kao Mihajlo Petrović Alas u "Šeširu profesora Koste Vujića", a sada će nam se u novoj seriji predstaviti kao Radmilo, uskoro ćemo ga gledati i u "Ravnoj gori".

- Interesantno je to što su sve ove uloge smeštene u prvu polovinu dvadesetog veka, pa ću gledati da pobegnem iz te epohe čim mi se ukaže prilika - kroz osmeh najavljuje Biković.

izvor: V. Novosti
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#9
Quote:Ivan Stefanović priprema šou sa Nikolom Kojom
Tatjana Loš | 15. novembar 2013. 13:15

Tek što je završio snimanje serije “Samac u braku”, reditelj će ponovo stati iza kamera, prilikom rada na novoj muzičkoj emisiji “Šou za sva vremena” (za RTS), koju će voditi Nikola Kojo


[Image: 23Ivan-Stefanovic.jpg]
Ivan Stefanović / Foto Vojislav Danilov

KAKO je rekao - tako je i uradio. Poslednja klapa serije "Samac u braku" pala je 31. oktobra, pa je reditelj Ivan Stefanović zadovoljno napustio teren i pristupio montaži.

Kada smo ga pozvali, montirao je prve kadrove priče o ljubavi Ljiljane i Radmila, objasnivši nam da je pravi posao na ekranizaciji četvrtog romana Milice Jakovljević Mirjam tek sada nastupio.

- Postprodukcija je uvek zahtevna, jer sve ono na čemu smo vredno radili na terenu pada u vodu ako priču do kraja ne izvedemo kako treba. A želimo da sve bude baš tako - kvalitetno. O tome će, naravno, suditi publika, i to na proleće, kada će serija biti emitovana (na TV Prva). Narednih dvadesetak dana radićemo i na muzici, koja je veoma važna za kompletan doživljaj jednog ovakvog dela, ali i na specijalnim efektima - otkriva reditelj.

Budući da je u pitanju "epoha", Stefanović nam duguje objašnjenje o kakvim je to efektima reč:

- Nisu to, razume se, oni trikovi iz "Ratova zvezda", ali da, bilo nam je potrebno da se poslužimo maštom. "Docrtavali" smo neke stvari, kao recimo ulice Beograda iz tridesetih godina prošlog veka, jer se radnja ove melodrame dešava u periodu između dva svetska rata, što znači da smo morali da se igramo, ubacujemo stare fotografije, prerušavamo lokacije...

[Image: 23Ivan%20Stefanovic%203.jpg]

Da bi uspeo u autentičnosti do koje mu je stalo, Stefanović je pažljivo birao mesta za snimanje, a najlakše mu je bilo da radi u Sremskim Karlovcima, jer se oni, kaže, nisu mnogo promenili. Sačuvali su onaj stari šmek, zbog čega je težište priče i prebačeno u ovaj vojvođanski gradić. Reditelj ne krije da je poneo priličnu odgovornost kada je pristao da (u produkciji "Košutnjak filma") oživi još jedno delo Mir Jam, u čemu je najpre Zdravko Šotra postigao veliki uspeh.
- Ljudi su voleli prethodna ostvarenja po romanu popularne spisateljice. "Samac u braku" je ipak malo drugačije delo od prethodnika. Ovo je neobična ljubavna priča o bračnom paru koji nije srećan, ali bi mogao to da postane. Ovde nema tragedija koje su se dešavale u drugim serijama, da recimo neko izgubi nogu ili nešto slično. Ovo je suptilna ljubavna priča koja se razvija postupno, koja je najpre dramatična, a potom romantična, koja liči na one iz starih klasika - priča Ivan i dodaje da je uvek dodatna odgovornost kada režiraš nešto što je publika čitala u knjigama, o čemu je već stekla neki svoj utisak, nešto od čega će krenuti kada odluči da gleda delo na televiziji.

O tome je Stefanović razmišljao i pre dve godine kada je, prema romanu Gordane Kuić, režirao seriju "Cvat lipe na Balkanu". Isti su mu kaže bili i odgovornost i zadovoljstvo.

Quote:"BELA LAĐA"

- UVEK AKTUELNA STEFANOVIĆ, koji ima iskustva i u radu sa studentima Fakulteta dramskih umetnosti, režirao je još nekoliko popularnih TV serija, a najviše je bio zapažen kao reditelj "Bele lađe". Voleo je da radi na ovoj seriji, koja se ponovo reprizira na RTS 1 (radnim danima): - Ovo je jedna od priča koje su, čini mi se, uvek aktuelne, tako da mi je bilo zadovoljstvo da je režiram. A rejtinzi joj i sada idu u prilog - kaže Ivan.

- Opet sam krenuo od nečega što je popularnost steklo u pisanoj reči. Morao sam da budem pažljiv. I opet sam krenuo od epohe. Volim da je radim. Tada se vraćam u prohujala vremena, ona romantičnija, lepša, vrednosno bolja, drugačija... pa počnem da razmišljam kako su ljudi živeli, kako su se ponašali, oblačili, šta im se možda vrzmalo po glavi. To je mnogo lep proces - kaže reditelj.

I pre no što do samog kraja izvede seriju "Samac u braku", Stefanović će se upustiti u novi rediteljski poduhvat, koji ponovo ima veze sa epohom. Veliki izazov za njega biće režiranje emisije "Šou za sva vremena", koji bi trebalo da se snima od 22. novembra, a da na malom ekranu (na RTS 1) osvane pred Novu godinu.

- U pitanju je muzički šou (u produkciji "Adrenalina"), u kojem će gostovati mnoge domaće i zvezde iz regiona. U svakoj emisiji ćemo se vraćati u prošlost. Kada, na primer, budemo "oživljavali" 1968, potrudićemo se da dovedemo goste koji imaju veze s tim periodom. Puštaćemo vesti iz te godine, prikazivati zanimljivosti koje su je obeležile. Da bismo dočarali godinu koju obrađujemo, vodićemo računa o kostimima, jer oni znaju da odigraju važnu ulogu. Pripreme su u toku, pa i one na scenografiji koja će biti odlična. Povratak u prošlost mora da biti slikovit - kaže reditelj.

[Image: 23Ivan%20Stefanovic%202.jpg]

Voditelj šoua će biti Nikola Kojo, a glumac će najverovatnije imati i partnerku, čije se ime zasad drži u tajnosti. Emisija će se emitovati jednom nedeljno i planirano je da prvi ciklus čini 12 epizoda. Ali, sa njima se, kaže reditelj, vrlo verovatno neće i završiti. Ovaj šou svih vremena bi, dodaje, zaista mogao da bude u duhu svog imena - za sva vremena.

izvor: V. Novosti
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#10
Quote:Ostvarenje reditelja Ivana Stefanovića "Kad ljubav zakasni" moći ćete da pratite već u martu na programu Prve televizije u vidu serije "Samac u braku".

Ovo je deo teksta koji se tiče o emitovanju serije. Ostatak teksta koji se odnaosi na premijeru filma na sajtu Prve.

Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)