Zvezdara - serija - Pink
#11
Quote:Gorica Popović: Ne dam se mračnim silama
Tatjana LOŠ | 02. novembar 2012. 11:57

Glumica Gorica Popović o ulogama u serijama "Zvezdara" i "Jagodići", ljubavi prema ručnim radovima i muzici: Klonim se negativne energije, jer sam veliki optimista


[Image: spek-gorica.jpg]
Gorica Popović
Foto: Vojislav Danilov


NIJE rođena na Zvezdari, pa ni u Beogradu, ali je pozvana da bude deo "ispovesti" ovog prestoničkog kraja. I nema to veze sa činjenicom da je u poslednjih nekoliko godina adresa Gorice Popović upravo - zvezdarska. Nije se time rukovodio Dragoslav Lazić kada joj je dodelio ulogu u seriji "Zvezdara", ali glumici je drago što ju je uključio u priču koja joj i više nego bliska.

- Prošle nedelje smo snimali u ulici do moje. Iako nisam dugo na Zvezdari, zavolela sam ovaj kraj. Odatle brzo stignem do svake svoje odrednice. Prošetam do moje druge kuće Ateljea 212, za petnaestak minuta sam u ustanovi "Vuk", u kojoj u poslednje vreme provodim dragocene trenutke...

Obožavam zvezdarsku šumu, za koju se nadam da će još dugo, dugo "živeti" i da nikome neće pasti na pamet da je prisvoji. Kada zvezdarskim ulicama šetam svog psa, mašu nam sve kuce iz komšiluka. Tu, među kućama umesto soliterima, još vlada neka topla, domaćinska atmosfera, što me podseća na moj rodni Kragujevac.

Quote:PRAVI IZBOR

IAKO je na scenu stupila kao pevačica, pa tek onda kao glumica, Gorica zna da je napravila pravi izbor. Onaj zbog kojeg, doduše, njen otac jedno vreme nije hteo sa njom da priča. Kao slikar u kragujevačkom pozorištu, dobro upoznat sa bremenom koje glumački život nosi, nije mogao da se pomiri sa odlukom svoje ćerke da krene baš tim putem. - Kada je shvatio da gluma nije moj hir, već poziv koji sam doživela više nego ozbiljno, nije imao kud. Kasnije je bio jako ponosan na mene i iskreno me podržavao.

Koliko će biti "topla" i Goričina junakinja iz serije "Zvezdara", saznaćemo kada za to dođe vreme. Snimanje je tek počelo, a glumica kaže da su svi s velikom radošću pristupili ovom projektu, što može da sluti i na radostan završetak. Gorica će nam se tada "pokloniti" kao majka četvoro dece koje vodi kroz život, pokušavajući da ih, onako majčinski, zaštiti od krize koja je sve upornija. Od ćerkinog potencijalnog braka sa političarem mnogo očekuje.

Njena junakinja igra rođenu Beograđanku, tako da, ako je za utehu, nije prolazila kroz "početničke" muke privikavanja na život u velegradu.

- Ipak, kao i svaka žena ovog vremena, i nju more raznorazne brige. Situacije kroz koje prolaze svi junaci "Zvezdare" su i dramatične i komične, a publika će ih sigurno prepoznati u svojoj svakodnevici, jer su vrlo realne i plastično i živo dočarane.

Iako uživa kao "saučesnik" savremenih "predanja", Gorica priznaje da joj je san s početka studija glume bio da igra u epohi. Sanjala je da igra u divnim kostimima iz vremena o kojima je mogla da čita samo u knjigama. Onda je dobila šansu da ostvari svoj san i "zaplovi" u epohu, koja ju je "na licu mesta" još više osvojila. Zato s velikim zanosom priča i o seriji "Jagodići" (nedeljom, na RTS 1) i liku koji tumači.

- Kada sam bila mlada glumica, pitali bi me o kojim ulogama sanjam. Nisam morala da razmišljam, jer sam odgovor znala i u pola noći - želela sam da igram epohe. Zato me je i rad na "Jagodićima" podsetio na davni entuzijazam koji nije utihnuo. Uživala sam na snimanju ove serije, jer je priča sjajna, a lokacija (letnjikovac "Dunđerski") vrlo autentična, lepa i intrigantna.

Quote:BOLJE SUTRA U ATELJEU 212

GORICA, koja je pune tri decenije provela u Ateljeu 212, kaže da je tužna što se njena druga kuća trenutno nalazi u nezavidnoj poziciji. Peticije za smenu upravnika, nada se, imaće odjeka i biće na strani glumaca koji su u ovom pozorištu ostavili deo sebe. - Želim da verujem da će loša stranica istorije našeg Ateljea 212 biti zatvorena. Računam na bolje sutra.

Osim televizijskih uloga, Gorica je standardno vredna i u pozorištu, ali poslednjih godina svoju kreativnost dokazuje i na nekim drugim "pozornicama". Oduvek je bila vična radu sa iglom, daru koji je nasledila od mame. Rano je naučila da veze, hekla, šije i rano je u tome počela istinski da uživa. Kada se, međutim, okrenula glumi i odlučila da joj se posveti, Gorica je "stopirala" ostale talente, a onda je odlučila da ih ponovo vrati u život. Danas ne može da zamisli dan bez bar jednog urađenog veza.

- Moj jutarnji ritual ponovo je "igra" sa iglom. Svakog dana se posvećujem svojim ručnim radovima, koji su mi melem za dušu. Kada sam shvatila da mi ta umetnost mnogo prija, odlučila sam da joj se ozbiljnije posvetim. Tako su počele da nastaju izložbe mojih suknji, slika na drvetu, zlatoreza... Ponosna sam na svoje žene iz društva "Baština" gde negujemo te zanate.

Jedna njena slika trenutno je na Tibetu, a Gorica priprema i izložbu pačvorka koja bi trebalo da se održi u decembru. Ovo igranje sa krpicama ili spajanje više manjih tkanina u jednu veliku postao joj je jedan od najdražih hobija. A kuća joj je, kaže, ionako puna materijala.

Dok sedi za šivaćom mašinom, Gorica, kaže, ima vremena da razmišlja, razgovara sa sobom, idejno priprema nove aktivnosti... Planira da u radnu sobu najzad "smesti" jedan radio-aparat, jer voli da sluša muziku dok stvara. Na pitanje da li se u njenoj kući više sluša džez ili rok, budući da njen suprug Neša svira džez, a da je ona pevala u čuvenim "Suncokretima", glumica kaže:

- Slušamo i jednu i drugu muziku, zavisi šta nam u nekom trenutku više prija. Meni su vrlo drage francuske šansone i planiram da, dok me još glas služi, snimim jedan CD sa tim zvukom.

Lista njenih talenata i ambicija je predugačka. Nije joj svaki dar podjednako razvijen, ali svakom, kaže, prilazi iz duše. I svaki je napaja energijom, zbog koje joj nijedan dan nije isti.

- Volim život i volim da ga živim s ljubavlju. Klonim se negativne energije, jer sam veliki optimista i neću da dozvolim depresiji i mračnim silama da "čeprkaju" po mom životu.

A kako joj dan traje bar 25 sati, Gorica kaže da vremena za optimizam ima taman koliko treba.

izvor: V. Novosti
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#12
[Image: 416961_438938509503377_2017509578_n.jpg][Image: 395076_438926626171232_393206795_n.jpg]
Reply
#13
Quote:Od očaja do nade
Tatjana Loš | 11. novembar 2012. 13:04

"TV Novosti" na snimanju serije "Zvezdara" reditelja Dragoslava Lazića


[Image: tv-zvezdara.jpg]
11. novembar 2012. 13:04
Foto: V. Danilov


[Image: Zvezdara-(2).jpg]
[Image: Zvezdara-(3).jpg]
[Image: Zvezdara-(4).jpg]
[Image: Zvezdara-(5).jpg]
[Image: Zvezdara.jpg]

STOJAN se iz Nemačke, u kojoj je godinama radio, vratio kao Stenli. I, kao pravi gastarbajter, odlučio je da se u rodnom Beogradu pohvali stečenim kapitalom, pa je otvorio restoran. Namera mu je i da se pohvali manirima i osećajem za biznis, "zarađenim" u "belom svetu".

- Hajde da čujem - kakvi su nam prihodi danas, ima li rashoda? - obraća se Stenli, obučen u svečano odelo, svojim radnicima.

- Gazda, ne stojimo baš najbolje - odgovaraju "potčinjeni".

- Ja ovde pokušavam da uvedem evropske standarde, ali vi ste za to izgleda nesposobni - ražestio se Stenli.

- Hoćete da poštujemo nemačku disciplinu, a da radimo za srpske plate - buni se, doduše polušapatom, jedan od zaposlenih.

Quote:BANKARKA

TANjA LAZIĆ je za svoju suprugu Draganu Turkalj napisao posebnu "zvezdarsku" ulogu. Glumica kaže da joj je vrlo inspirativna:
- Ja sam u "Zvezdari" Tanja, bankarka, koja je zadužena za “egzekuciju” zbog neplaćenih kredita. U njenom životu se dešavaju ljubavi, spletke, vrlo komične i tužne situacije.

U ovom restoranu, zajednički jezik neće tražiti samo njegov vlasnik i radnici, već i ostali junaci serije "Zvezdara".

Snimanje se već zahuktalo, pa bi do 15. decembra trebalo da se završi prvih deset epizoda, ali reditelj Dragoslav Lazić kaže da serija ima kapacitet da se uradi u 150 epizoda. Neke od kadrova, Lazić je već pregledao u montaži, ne krijući da su prvi snimajući dani nadgradili tekst.

- Više sam nego zadovoljan, jer kada rad na terenu ide bolje od teksta, znači da smo u neku ruku već uspeli - kaže Lazić, otkrivajući da će mnoge scene biti snimane upravo u restoranu koji je u seriji Stenlijevo vlasništvo.

Zbog čega je baš to udarna lokacija, saznali smo od Branislava Lečića, koji tumači lik ovog gastarbajtera.

- "Zvezdara" prati sudbinu tri porodice, koje dobar deo vremena provode baš u Stoletovom restoranu. U njemu se ukrštaju priče, odigravaju lepi i burni događaji, "režira se" savremena prestonička svakodnevica - objašnjava glumac.

Quote:VREME DIKTIRA LOKACIJU

EKIPA "Zvezdare" mora pomno da prati vremensku prognozu. Kada je suvo, snimaju na ulicama širom Beograda, na Gazeli, u Zvezdarskoj šumi...
A čim padne kiša, beže u enterijer. Svaka od tri glavne porodice ima svoj stan.

U svakom restoranu je konobarica važna "pojava", a u ovom je ta "čast" pripala Coki koju igra Sofija Juričan. Coka ne radi bilo gde, pa joj je i uniforma na visokom nivou - čak se svidela i glumici.

- Dopada mi se kostim, jer mi pomaže da napravim otklon od sebe, što je značajno za izgradnju lika - kaže Sofija, koja je sa kolegom Janošem Totom probila led na snimanju "Zvezdare", kada su tri dana proveli u rupi od dva metra, sa mrtvačkim sandukom punim zlata.

Reditelj nam je otkrio da će Coka u nastavku priče postati značajan lik, jer će postati "akter" jedne lepe ljubavne priče. I neće to biti jedina ljubav. Kao što ni Stenlijeva afera neće ostati usamljena. "Zvezdara" će, kaže Lazić, obraditi sve aspekte i fenomene savremenog života. Ako bi morao da u jednoj rečenici prepriča sadržaj serije, reditelj bi to ovako učinio:

- Ovo je priča o našem čoveku koji živi od očaja do nade.

izvor: V. Novosti
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#14
Quote:Branislav Lečić: Svaka uloga novi dokaz
Tatjana LOŠ | 16. novembar 2012. 13:11

U razgovoru za Novosti o ulozi u seriji "Zvezdara", energiji koju "krade" u pozorištu, ambicijama


[Image: Branislav.jpg]
Branislav Lečić / Foto Vojislav Danilov

SVESTAN da stvarnost koju živimo nije ružičasta, Branislav Lečić je odavno doneo odluku da svojim radom i svetom koji stvara "konkuriše" da ona postane bolja.

- Volja i elan su jedino što nam preostaje. Ako se od njih oprostimo, onda realnost ima puno pravo da utiče na nas. A ako negujemo entuzijazam, onda imamo šansu da utičemo na realnost. Svakom ulogom sam sebi to dokazao.

I evo ga opet sa novim dokazom. Ovog puta, glumac svoju energiju poklanja Stojanu ili Stenliju - gastarbajteru u seriji "Zvezdara". Nije mu trebalo mnogo da svog junaka spozna iz svih uglova, pa su se njih dvojica brzo navikli jedan na drugog. Potreba da u restoran koji je otvorio u Beogradu uvede nemačku disciplinu, deo je Stenlijevog karaktera. On je, kaže Lečić, čovek od ideje, što znači da će, uprkos svim preprekama i usudima koje život režira, teško propasti. Nema te situacije koju, tako žovijalan, neće nadmašiti. On je ugostitelj, ljubavnik, kozer.

Quote:BATINE (NE) VASPITAVAJU

JEDNA od Lečićevih želja jeste da se nastavi snimanje filma "Čika Jovini pangalozi". Ova 3D komedija u režiji Bobana Skerlića, koja sadrži elemente mjuzikla, priča je o (ne)delotvornosti batina na vaspitanje dece. Radnja je smeštena u Jututuniju, koja podseća na Srbiju s kraja 19. veka, ali asocira i na nasilje kao današnje sredstvo vaspitanja. Junaci su popularni likovi iz Zmajeve poezije. - Film je atraktivan i uzbudljiv, namenjen i deci i odraslima, ali nismo uspeli da zatvorimo budžet, pa je snimanje stalo. Svi se nadamo njegovom nastavku - kaže glumac.

I nije tajna da naša svakodnevica odiše takvim likovima, što i jeste, objašnjava Lečić, njegov poseban doprinos novoj dramskoj priči Dragoslava Lazića.

- Svi junaci "Zvezdare" su realni, zbog čega će direktno provocirati i izazivati smeh publike. Za humor će biti zaslužno upravo prepoznavanje likova, situacija, događaja, čežnji, ambicija, uspeha, gluposti, radosti i bolova iz života. Serija je krajnje pozitivna, iako bez naglašene namere da se iz nje izvuče neko naravoučenije. Ona se prosto bavi nama i našim životom koji vodimo svakog dana, sa skrivenim elementima koji se projektuju kroz našu čežnju da živimo bolje, ispunjenije i bogatije. Videćete, slika o nama koju u seriji pravimo je krajnje duhovita, iako nije komična sebe radi.

Stenli je jedan od nosilaca priče o savremenom Beogradu. U njegovom restoranu, na koji je vrlo ponosan, ukrštaju se i sudbine ostalih junaka, koje naizgled nemaju veze sa njim. Načuli smo da Stenli ima problema u braku, ali onda se ispostavilo da ih nema on, već njegova žena. Jer, Lečić nas je "upoznao" i sa svojom ženom (Zorana Bečić) i sa ljubavnicom (Mirka Vasiljević). Glumac je kroz osmeh rekao da Stenli važi za zavodnika, ali da ne treba unapred zbog toga da mu sudimo.

- On smatra da muška zavodljivost i harizma treba da se upotrebe i u poslovnoj sferi, pa kada se pojavi bankarka koja ga juri za kredit, pokušava da sve "reši" na muški način. To je sastavni deo njegove ličnosti, sa kojim se, manje ili više, mire svi koji ga poznaju. A da li će mu publika zameriti, nije na meni da prognoziram. I uostalom - rano je za to. Još ne možemo da predvidimo ni koliko će se serija "rasplinuti". Ako se gledaoci zainteresuju za prvih 20 epizoda, znaćemo da smo uradili dobru stvar, i da imamo potencijal da guramo dalje.

[Image: Branislav-Lechic-.jpg]

Mada Lečić ima jednu od glavnih uloga, ne snima baš svakog dana, što mu se, ne krije, dopada. Tako ima prostora da uživa u svom liku, ali i vremena da se posveti nekim drugim poslovima. A u tim drugim - standardno ne oskudeva.

Obradovao se početku nove pozorišne sezone, jer ga angažman na "daskama" uvek napuni pozitivnom energijom. Trenutno radi sa mladim rediteljem Milošem Lolićem, koji već niže uspehe u zemlji i inostranstvu, na predstavi "Otelo". U interpretaciji ovog (Šekspirovog) dela, glavne uloge tumače Vojin Ćetković i Nikola Đuričko, a Lečić je prihvatio da igra Brabancija.

Iako mu je svaki komad dragocen, ne može a da ne izdvoji "Indigo", u kojem se pojavljuje i kao glumac i kao reditelj.

- Ovo je priča o savremenom svetu žena i o ženi u savremenom svetu. Ovo je priča o otuđenosti, izgubljenom, naizgled vraćenom, precenjenom... Marija Vicković i Danica Maksimović su sjajno iznele priču za koju mi je stalo da izađe iz Beograda, da "otputuje" i u unutrašnjost zemlje, pa i u inostranstvo.

I ovde se ne završava lista Lečićevih htenja. Tri tačke signaliziraju da glumac ima i želi još mnogo toga da ponudi publici.

izvor: V. Novosti
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#15
Premijera 1. januara 2013.
Reply
#16
Quote:Anita Lazić Todorović: Kultura govora je mrtva
Tatjana LOŠ | 15. decembar 2012. 09:49

Glumica govori za Novosti o ulozi u seriji "Zvezdara", akademskom radu, ćerki Nini...


[Image: tv-11-Anita-Lazic-3.jpg]
Anita Lazić Todorović

IAKO se nekako podrazumevalo da će, kao ćerka reditelja Dragoslava Lazića i glumice Snežane Savić, zakoračiti u svet glume, Anita Lazić Todorović je tu samo iz hobija. Shvativši da su glumice kod nas obično u poziciji "čekača", nije želela da čeka da je se neko seti, već je izabrala da sama bude kovač svoje sudbine. Od praktičnog iskustva u novinarstvu, pi-aru i spisateljskim vodama, okrenula se, pre svega, akademskom radu. Drži predavanja na Akademiji za diplomatiju i bezbednost, a uskoro bi trebalo da odbrani i doktorsku disertaciju.

Kako joj je hobi, ipak, i dalje drag, Anitu ćemo, posle "Seljaka", gledati i u drugoj velikoj seriji njenog oca - "Zvezdara". Na ovom projektu su, u stvari, zajedno radili.

- Dragoslav i ja smo pokrenuli ovaj projekat. Bila je to moja potreba da mu, posle desetogodišnjeg iskustva koje sam stekla vodeći jednu regionalnu pi-ar kompaniju, pomognem. I mislim da sam u tome uspela. Poklopili su se sjajan tekst sa našim specifičnim humorom, njegovo bogato iskustvo i odlična glumačka ekipa.

Anita će nam se u seriji predstaviti kao Nada, koja je, kako kaže, potpuno drugačija od nje.

Quote:NOVA KNjIGA

IZ štampe je nedavno izašla Anitina knjiga "Kreativnost - priča koju pričamo sami sebi", u kojoj je sublimirala saznanja stečena u radu sa profesorom dr Edvardom de Bonom. - On je jedan od najvećih svetskih umova iz oblasti učenja kreativnosti kao veštine ljudskog uma. Knjiga je namenjena svima koji žele da usavrše svoje kreativne potencijale.

- Ona je predstavnica ovog vremena, udata je za političara, krajnje je pragmatična, nema velike škole, ali je životno mudra. Trudila sam se da je ne pretvorim u sponzorušu, već da je odbranim i opravdam.

Jeste li imali neku posebnu želju ili ste sugerisali kako želite da izgleda vaša junakinja?

- Dragoslav je lik Nade veoma dobro postavio i meni se činilo kao da je plastično izvajan. Kako celog života i sama pišem, jer pored dve knjige imam i scenario za TV seriju po elementima iz života Milene Pavlović Barili, ponekad radim kao saradnik na razvoju priča i dijaloga za seriju.

Vaš otac važi za velikog kritičara. Uspevate li, ipak, da se izborite za svoje stavove na setu ili njemu, kao "šefu", prepuštate da vas vodi?

- Imam veliko poverenje u njegov sud i na setu uvek prepuštam da me on vodi. Dešava se i još jedna lepa stvar, prirodna među ljudima koji dugo sarađuju ili tamo gde vlada topla prijateljska atmosfera kreativaca koji nemaju problem sa vlastitim egom - to da mi neko od iskusnijih kolega predloži nešto. Recimo, Gorica Popović koja igra moju mamu, sugeriše mi neki mizanscen ili mi Nenad Ćirić kaže da je to što sam uradila na probi bilo sjajno, tako da zajednički dolazimo do rešenja.

Mnogo ulažete u obrazovanje. Šta vam je još važno u profesionalnom kodeksu?

[Image: tv-11-Anita-Lazic.jpg]

- Obrazovanje je veoma važno, ali ne samo u smislu učenja informacija koje brzo stare, jer su danas one postale dostupne svima. Jednim klikom mišem i već ste savladali veštinu kreativnog mišljenja, pamćenja... Živimo u namrgođenom društvu kome nedostaje smisao i mislim da nam trenutni obrazovni sistem ne pomaže mnogo u pripremi za profesionalno i lično samoostvarenje. I novinarstvo je krajnje degradirano kao profesija. Kultura govora je izumrla i od mnogih kulturologa se može čuti da je naš jezik doživeo "nervni slom". Samo ako vratimo dostojanstvo našim rečima, možemo vratiti dostojanstvo nama samima. Pasivizaciji i neinventivnosti novinara u kreiranju medijskih sadržaja umnogome su doprineli i pi-ar stručnjaci.

Da biste obavili sve svoje obaveze i uživali u svemu što želite, koliko bi trebalo da traje vaš dan?

- Moja devojčica me budi oko 7.00. Ukoliko imam snimanje vozač me vozi na set i počinju probe teksta sa kolegama, dogovaranja oko scena, šminkanje... Snimanje može da potraje i do kasnog popodneva. Ukoliko nemam snimanje, onda sam u svojoj kancelariji, na sastancima sa klijentima. Desi se i da u toku dana imam slikanje za novine ili gostovanje u nekoj emisiji, a kada imam malo slobodnog vremena - pišem. To je nekada poezija, nekada naučni članak ili scenario. Trudim se da se do 17.00 vratim kući svojoj ćerki i suprugu, pa su popodne i veče rezervisani za uživanje sa njima ili za druženje sa prijateljima.

Šta ste nasledili od oca, a šta od majke? A šta biste voleli da vaša Nina "pokupi" od vas, a šta od vašeg supruga?

- Mislim da sam od oca nasledila maštovitost, tvrdoglavost i ravne tabane, a od mame preosetljivost, komunikativnost i sklonost ka samopreispitivanju. Volela bih da Nina bude svoja, jer verujem da se nijedno dete ne rađa kao "tabula raza". Volela bih da otkrijemo i na vreme negujemo njene posebnosti, dozvoljavajući svim njenim darovima da se rascvetaju.

izvor: V. Novosti
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#17
Quote:Počinje serija "Zvezdara"

[Image: serija-zvezdara.jpg]
Prva epizoda nove domaće dramsko-humorističke serije Zvezdara biće premijerno prikazana u okviru novogodišnjeg programa 1. januara 2013 na RTV Pink.
Serija Zvezdara je priča o Beogradu danas, kroz brojne zanimljive likove koji kriju svoje neobične porodične i lične priče, začinjena finim humorom i satirom o vremenu u kome živimo.
Serija je namenjena celoj porodici a scenario i režiju potpisuje doajen televizijske režije Dragoslav Lazić poznat po brojnim antologijskim serijama koje se decenijama repriziraju sa podjednakim uspehom : Muzikanti, Gradjani sela Luga, Ljubav na seoski način…koji ovim projektom obeležava 50 godina umetničkog rada.
Sjajnu glumačku ekipu čine Nenad Ćirić, Gorica Popović, Vesna Čipčić, Siniša Ubović, Branislav Lečić, Mirka Vasiljević, Anita Todorović, Dragana Mićalović i drugi.
Tračara
Reply
#18
Malo opširnija najava u Novostima:

Quote:Serija Zvezdara premijeno 1.januara
M.Vu | 24. decembar 2012. 16:51

Prva epizoda nove domaće dramsko-humorističke serije “Zvezdara” biće premijerno prikazana u okviru novogodišnjeg programa 1. januara 2013 na RTV Pink


[Image: spek-Zvezdara.jpg]
Glumci serije “Zvezdara”

Prva epizoda nove domaće dramsko-humorističke serije “Zvezdara” biće premijerno prikazana u okviru novogodišnjeg programa 1. januara 2013 na RTV Pink.

Serija Zvezdara je priča o Beogradu danas, kroz brojne zanimljive likove koji kriju svoje neobične porodične i lične priče, začinjena finim humorom i satirom o vremenu u kome živimo.

Serija je namenjena celoj porodici a scenario i režiju potpisuje doajen televizijske režije Dragoslav Lazić poznat po brojnim antologijskim serijama koje se decenijama repriziraju sa podjednakim uspehom : Muzikanti, Gradjani sela Luga, Ljubav na seoski način…koji ovim projektom obeležava 50 godina umetničkog rada.

Dragoljub zvani Dragi (Nenad Ćirić) je fini porodični čovek koji drži do tradicionalnih vrednosti i obraza i veoma sluša svoju suprugu Eli (Gorica Popović) ali kada mu zet Bogdan, političar u usponu (Siniša Ubović) predloži da udje u politiku njegova shvatanja i poštenje biće stavljeni na veliki test.

Tri lepotice, tri sestre Vera (Mirka Vasiljević) , Nada (Anita Todorović) i Dana (Dragana Mićalović) su po izgledu slične ali po karakteru veoma različite. Najstarija Nada je pragmatična i životno mudra, udata za Bogdana, političara, nema velike škole ali zna kako da sebi omogući lep i lagodan život. Za razliku od nje Vera živi u oblacima, nemirnog je duha i zaljubljive prirode a najmladja Dana, tinejdžerka preokupirana je sobom i vlastitom slikom u ogledalu. Uz njih tri brat Gagi (Stevan Pijale) živi kao miljenik svih.

Kada porodica dodje na svečano useljenje kod Nade i Bogdana iz prijateljske, tople i vesele atmosfere isplivaće porodične nesuglasice i problemi. Kako će ih dočekati Nada koja od recepata zna samo onaj za masku za lice i zet političar koji dolazi kući samo za državni praznik saznaćete u prvoj epizodi serije.

Uz Simiće, upoznaćete i Rajkoviće koji na Zvezdari vode život poput onog koji su vodili u Šumadiji dvadeset godina unazad pre nego što će se doseliti u prestolnicu. Probleme sa parama i kreditom Žile (Janoš Tot) leči jednom ljutom na prazan stomak ali kada mu njegova brižna žena Anđa (Vesna Čipčić) umesto rakije sipa kamilicu nastaju “ozbiljni problemi”…

Stojan zvani Stenli (Branislav Lečić) je stari beogradski šmeker koji je veliki deo svog života proveo u Nemačkoj ali je ipak odlučio da se vrati u Srbiju i otvori elitni restoran kako bi u Srbiju doveo malo Evrope i evropskih standarda. Stenli je dobar i drag čovek koji ima lepu mladu ženu (Zorana Bečić) ali ipak ne može da odoli ni drugim ženama jer kako sam kaže “ne može čovek svakog dana da jede baklave”. Stole juri za Verom (Mirka Vasiljević) koja ga koristi a kada se pojavi plavuša andjeoskog lica (Dragana Turkalj) sa legitimacijom bankarske službenice iz kreditnog odeljenja u restoranu nastaje velika pometnja.

izvor: V. Novosti
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#19
Meni deluje da ce ovo biti ok serija iako je na Pinku.
Reply
#20
I meni se čini da će ovo biti OK serija. Ali samo da je na razvuku u nedogled ko što su razvukli Ćađenoviće, t.j. M(j)ešoviti brak. Do pola bilo je sve OK, a onda su seriju tako razvukli ko što se testo za pitu razpadne kada ga previše razvučeš...
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)