Nadrealna televizija (2012) - serija - Prva
#1
Quote:Vesna Trivalić u „Nadrealistima“
Dafina Dostanić | 23. 09. 2012. - 08:53h | Foto: N. Milošević, M. Perić, Ž. Šafar


Nakon osamnaest godina ponovo ćemo uživati u dogodovštinama glavnih junaka “Nadrealista”. Naime, novi ciklus popularnog serijala počinje da se snima za mesec dana i u toku su pripreme.

[Image: 274884_nadrealisti01rasfoto-nenad-milose...1348252091]

Od producenta kuće „Adrenalin“ Svetlane Drinjaković saznajemo da će glavne uloge tumačiti: Nele Karajlić, Nikola Kojo, Vesna Trivalić, Zoran Cvijanović, Miloš Samolov, Katarina Marković, ali da će biti i puno talentovanih naturščika.

[Image: 274885_nadrealisti02rasfoto-milos-peric_...1348252421]

- U “Nadrealistima” će biti preko 200 uloga. Serijal će se snimati na preko pedeset lokacija, a to je velika stvar. Na primer, jedna domaća serija od dvadeset epizoda snima se na jedanaest lokacija. “Nadrealisti” će biti pravo bogatsvo i radnje i dešavanja. Autentičnost ovakvog programa obezbeđuje visok komercijalni efekat, a u isto vreme kultna reputacija “Nadrealista” garantuje, da će u godinama koje dolaze, serija biti rado gledana i u svim svojim reprizama - ističe Drinjakovićeva za „Blic“.

animljivo je da je Nele Karajlić ovog puta zadužen i za scenario, ali i muziku. Zajedno sa Miloradom Milinkovićem Debelim režiraće “Nadrealiste”. Za scenografiju biće zadužen Dukan Radenković, kostime će osmisliti Nena Milovanović, a direktor fotografije je Dušan Joksimović.

[Image: 274886_nadrealisti03-foto-zeljko-safar_h...1348252455]

- Svaka jednosatna epizoda “Nadrealista” biće rađena u veoma skupoj produkciji. Snimaće se najboljim digitalnim formatom. Inače, biće i dosta studijskog dela emisije, ali tu su i komentari postojećih situacija, odnosno, osvrt na političke aktuelne događaje. Svaka epizoda će u sebi imati zasebnu igranu strukturu koja će trajati petnaestak minuta (kao kratki igrani film) u kojima ćemo videti poznata glumačka imena - kaže Drinjakovićeva.

Nove “Nadrealiste” gledaćemo najkasnije do Nove godine na „Prvoj“. Glavni protagonista Nele poručio nam je da ćemo uskoro svi saznati našu neposrednu budućnost.

BLIC

zasto???Shock


edit E. Maiden: ažurirana najnovija promena naziva serije.
Reply
#2
Dakle, ovo sem Karajlića i naziva nema nikakve druge veze sa originalnom serijom. Cenim da će ovo biti težak promašaj Thumb down .


edit: obrisao istu vest. Nisam video da je sfmikica postavio na drugoj temi.
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#3
И ја се слажем са тобом! Док сам читао наслов у новинама за нову јесењу шему на Првој помислио сам да је у питању реприза Надреалиста оних из 90тих као и серије Отворена врата! Међутим Отворена врата знам да се снима наставак нисам знао да ће ићи на Првој а Надреалисти једино би били ок да су се окупили Неле, Ђура Зенит и остатак дела старих Надреалиста па да су направили а овако Неле са овим глумцима није то то! Исто тако је и Зенит правио верзију Надреалиста пре пар година која је емитована на Б92 и није нешто добро прошла код гледалаца тако и ово очекујем.Nono Једино је добро прошла код гледалаца Сложна браћа!
 TV LG 32LB561U
 
Antena. Loga 2

DVB T2 Predajnici: Ovčar, Rudnik i Kopaonik        
Reply
#4
(23. Sep 2012, 14:29)Eddie Maiden Wrote: Dakle, ovo sem Karajlića i naziva nema nikakve druge veze sa originalnom serijom.
Da, malo li je ''samo'' Nele... Wink Pitanje je samo koliko će entuzijazma i ideja imati Nele 20+ godina kasnije.
Znalo se ko je u sarajevskim nadrealistima kosio, a ko vodu nosio.
Naravno da pomenuti novi nadrealisti koje su radili u BiH nisu imali neki poseban uspeh kada ni Nele, ni Branko Đurić nisu u njima učetvovali.
Ta dva čoveka su činili nekadašnje nadrealiste, ostali su bili izvođači radova.
Sada je mnoooogo jača ekipa tih ''ostalih'', Nele je tu...a, ko zna...možda se i Đura priključi od druge sezone. :)
Reply
#5
Quote:Počinje snimanje "Nadrealista", ali bez Đure
Vladimir Đurić Đura | 26. 09. 2012. - 07:17h


Nele Karajlić najavio je da će uskoro u saradnji sa TV Prvom početi snimanje nove epizode „Nadrealista“. Planirano je da se prvo uradi pilot epizoda, a zasad će humoristički serijal biti bez prepoznatljivog člana „Nadrealista“ Branka Đurića Đure.

[Image: 275736_nadrealsiti01_f.jpg?ver=1348522722]

- Zasad imamo dogovor da se uradi pilot emisija “Top liste nadrealista” i da se ona predstavi publici TV Prve. Potom bi se radio ceo novi serijal. Glavne uloge će tumačiti: Nele Karajlić, Nikola Kojo, Vesna Trivalić, Zoran Cvijanović, Miloš Samolov, Katarina Marković itd.

Svaka epizoda „Nadrealista” biće rađena u veoma skupoj produkciji, “dnevnika nadrealista”, gde bi se komentarisale postojeće situacije, odnosno radili osvrti na političke aktuelne događaje - kaže Olivera Milenković iz Producentske kuće “Adrenalin”.

Emisija “Top lista nadrealista” prikazivala se od 1984 . do 1991. godine na TV Sarajevo, a glavne zvezde bili su Nele Karajlić, Branko Đurić Đuro, Zenit Đozić i Elvis Dži Kurtović. Britki humor kojim su nadrealisti ukazivali na sve specifičnosti političke situacije u tadašnjoj SFRJ doneo im je kultni status, ali i epitet proroka
zbog onoga što se kasnije desilo na našim prostorima.

Novi serijal, međutim, bar zasad, proći će bez Branka Đurića Đure.

- Ne znam zasad ništa o tome - rekao nam je Branko Đurić Đura na pitanje da li će učestvovati u novim “Nadrealistima”.

Budući da do sada još uvek nije potpisao ugovor sa Televizijom Prva, ni Nele Karajlić, koji će potpisati scenario i muziku, nije želeo da odaje više detalja.

45 minuta smeha
- Svaka epizoda će u sebi imati zasebnu igranu strukturu koja će trajati četrdeset pet minuta u kojima ćemo videti poznata glumačka imena. Za par nedelja snimaćemo pilot epizodu i tada će se znati svi detalji - rekao nam je Milorad Milinković, koji će zajedno sa Neletom Karjlićem režirati nove epizode „Nadrealista“.

BLIC

whatever...
Reply
#6
Quote:Stiže Top- lista nadealista
J. G. | 19. oktobar 2012. 08:00

Prve scene novih epizoda, prema scenariju Nenada Jankovića (alijas Neleta Karajlića), snimljene su u četvrtak, a gledaoci će priliku za smeh dobiti uskoro - na Prvoj TV


[Image: spek-nadealisti.jpg]
Nastavlja se serija “Top-lista nadrealista”

KULTNA serija “Top--lista nadrealista” nastavlja tamo gde je stala početkom devedesetih. Slučajno ili namerno: na Novom groblju u Beogradu i to pod nazivom “Novi nadrealisti”, u režiji Neleta Karajlića i Milorada Milinkovića Debelog.

Prve scene novih epizoda, prema scenariju Nenada Jankovića (alijas Neleta Karajlića), snimljene su u četvrtak, a gledaoci će priliku za smeh dobiti uskoro - na Prvoj TV.

Nakon tri decenije od nastanka “Nadrealista”, Nele je odlučio da se baci na pisanje i zabavi publiku kao nekad. Ovoga puta sa novom ekipom, u koprodukciji “Adrenalina” i Prve TV.

Sigurni “igrači” su Vesna Trivalić, Zoran Cvijanović i Nele, koji su u četvrtak počeli snimanje zanimljive scene na groblju zajedno sa statistima - “mrtvacima”. Pored njih najavljeni su Nikola Kojo, Miloš Samolov, Katarina Marković...

“Novi nadrealisti” će reflektovati sadašnje vreme, ali svakako će imati isti “temelj” kao i oni stari - krizu - izgleda konstantu na ovim prostorima, ujedno i najveću “hrana” Nadrealistima.

- Ne treba mnogo govoriti o tome koliko samo inspiracije danas postoji: u eksploziji informatičke revolucije, eri interneta i masovnih komunikacija, te bezbroj TV kanala na kojima možete videti sve osim humora. Ako su stari “Nadrealisti” bili reakcija na televiziju 20. veka, novi predstavljaju reakciju na kompletnu komunikativnu mrežu dvadeset prvog. S druge strane, “Novi nadrealisti” su serija koju će svi sa pažnjom pratiti, jer ne postoji čovek na ovim prostorima koji nije zainteresovan za svoju budućnost. A, “Nadrealisti” su već dokazali da je proriču sa besprekornom tačnošću - izjavio je Nele Karajlić.

izvor: V. Novosti
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#7
Quote:... "Nove nadrealiste" trebalo bi na malom ekranu da vidimo do Nove godine.
Mondo
Reply
#8
(23. Sep 2012, 14:29)Eddie Maiden Wrote: Dakle, ovo sem Karajlića i naziva nema nikakve druge veze sa originalnom serijom. Cenim da će ovo biti težak promašaj Thumb down .


edit: obrisao istu vest. Nisam video da je sfmikica postavio na drugoj temi.

slazem se sa tobom.
moje misljenje je da bi daleko bolje bilo da su napravili to sto rade ali kao nezavisno i novo.
verujem da nece biti lose sobzirom ko sve ucestvuje u projketu ali trebali su da se distanciraju od nadrealista jer ono sta ce svako u startu raditi je da ce vuci paralelu.
a dovoljno je da se izgubi onaj bosanski dijalekt i vec ce biti promaseno a kad bi pricali tako to bi tek bilo bezveze.
Ne svadjaj se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuce iskustvom...
Reply
#9
Quote:Nele Karajlić: Nekad beše SFRJ, sad je region. Samo kriza traje

Simonida Milojković | 02. 12. 2012. - 20:55h | Foto: Beta | Komentara: 1
Nadrealna televizija se prilično razlikuje od onih „Nadrealista“, koje smo radili krajem prošlog veka. Tada je bio komunizam, a sada je kapitalizam; tada je bila Jugoslavija, a sada se to zove region. Jedino što je isto i za jedno i za drugo vreme jeste - kriza, kaže Doktor Nele Karajlić u ekskluzivnom intervjuu za „Blic“, prvom nakon prilično duge medijske pauze.

- Kriza je bila i tada, kriza je i sada. Radeći „Nadrealnu televiziju“ stekao sam utisak da kriza nikada nije ni prestajala jer su mnoge teme iste kao i nekada: štrajkovi, niske plate, visoke cene... Ulazeći u neke dijaloge s glumcima, nekoliko puta sam imao osećaj da smo se vratili u osamdesete. Snimaš neki dijalog, pa se setiš tih istih reči: „Uh, je... e, pa ovo je rek’o Đuro 1984!“ - objašnjava Nele uoči pilot-epizode „Nadrealne televizije“, koja će 10. decembra u 21 sat biti emitovana na TV „Prva“.

Odavno postoji želja publike da se serija nastavi. Zbog čega baš danas, koje su to kockice morale da se slože?


- Mislim da na televiziji nema dovoljno humora. Da budem precizniji, nema ga nikako. Sve serije su nekako uštogljene i bez smeha, a publika voli smeh. Zato su sve humorističke emisije gledane, pa i one koje se po ko zna koji put repriziraju. Znam da su se „Složna braća“ vrtela najmanje sedam puta i da su svaki put bila gledana maltene kao prvi put. Humor i smeh su deficitarni, i to se ne može rešiti nikakvim licencnim emisijama ili rialiti programima. Osim toga, naš gledalac nije toliko glup koliko to misle oni koji prave televizijski program.

Radnja je iz Sarajeva izmeštena u Beograd. Podrazumeva li to drugačiji humor?

- Radnja je smeštena u jednu televiziju koja može da bude i u Sarajevu, i u Beogradu ili u Španiji, Bugarskoj, svejedno. Ionako danas cela planeta prati samo jedan televizijski dnevnik - dnevnik globalnog velikog brata. Pošto je glumačka ekipa sastavljena od profesionalnih glumaca iz Beograda i naturščika iz Sarajeva, humor ova dva grada se preklapa, ali ima tu i nekih drugih nijansi.

Šta osećate danas kada gledate epizode starih „Nadrealista“ i koji je najjači utisak?

- Kad gledam stare „Nadrealiste“, osetim setu i neku vrstu ponosa. Setu jer vidim koliko smo bili mladi i ludi, a ponos što se to i dan-danas drži, ne kao tehnički izvedena stvar, već kao ideja i vedrina koju smo nosili. Sada, kada radimo „Nadrealnu televiziju“, najvažnije mi je da ljudima ponudimo vedrinu i osmeh, pa makar pričali i o najtežim i najgorim stvarima. Mislim da smo u tome uspeli. Ovo što smo do sada uradili odiše veselošću, čak i kada se govori o lošim stvarima, i mislim da će gledaoci to prepoznati. Prepoznaće da nismo maliciozni ni kada se šalimo na račun visokih političara; prepoznaće prostodušnost i vedrinu uprkos tome što iza svakog štosa stoji prikrivena poruka.

Novi nadrealisti 10. decembra
Nele Karajlić je okupio izuzetnu glumačku ekipu: Nikolu Koju i Vesnu Trivalić, Zorana Cvijanovića, Gorana Sultanovića, Miloša Samolova...
- Cela ekipa diše istim plućima, postigli smo visok stepen požrtvovanosti i entuzijazma. Rediteljsku ulogu delim s Miloradom Milinkovićem Debelim, starim znancem s kojim sam, nošen velikim entuzijazmom, davnih devedesetih radio spotove „Zabranjenog pušenja“ s našeg tadašnjeg albuma „Ja nisam odavle“. Fudbalskim rečnikom rečeno: ostavili smo srce na terenu! - ispričao je Nele u jednom dahu.

O "Pušenju" i Kusturici ne govori
O muzičkoj karijeri nije želeo da govori. Nakon problema sa srcem, on je u maju prošle godine prestao da nastupa sa Emirom Kusturicom i „No smoking orkestrom“, a spekulacije da će se ponovo udružiti sa Sejom Seksonom u grupi „Zabranjeno pušenje“ nije hteo da komentariše. Njegovo zdravstveno stanje danas je odlično. I Nele i njegovo srce opet rade punom parom!
http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/355926/N...riza-traje

Izgleda da Nadrealisti pocinju sledeceg ponedeljka 10. decembra od 21 sat.
Reply
#10
Promenjen naziv teme u skladu sa zvaničnim nazivom serije.
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)