Montevideo, Bog te video - serija rekordne gledanosti™ - RTS
#11
Quote:Drugi serijal krajem godine
Završava se emitovanje prvog dela serije “Montevideo, bog te video”
V.Đ.Đ. | 30. 03. 2012. - 10:25h

Devetom epizodom TV serije “Montevideo, Bog te video”, koja će biti prikazana u ponedeljak 2. aprila, biće završeno emitovanje prvog serijala ove izuzetno gledane serije.


[Image: 216507_bikovic_f.jpg?ver=1333085230]

Drugi serijal, od narednih 15 epizoda, biće na prvom programu RTS do kraja ove godine.

Prema rezultatima gledanosti agencije AGB Nielsen prvih 8 premijernih epizoda TV serije “Montevideo, Bog te video” je prosečno videlo 2.150.000 gledalaca.

izvor: Blic
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#12
Quote:"Na putu za Montevideo" u novogodišnjoj noći
Devet novih epizoda, uključujući reprizu prve, biće emitovano na programu RTS 1 od 13. januara

[Image: monte_620x0.jpg]
BEOGRAD - Prva od devet novih epizoda televizijske serije "Montevideo, Bog te video", u režiji Dragana Bjelogrlića i u produkciji beogradske kompanije "Intermedia Network", biće premijerno prikazana 31. decembra uveče na Prvom programu Radio-televizije Srbije.
Tih devet novih epizoda, uključujući reprizu prve, biće emitovano na programu RTS 1 od 13. januara, svake nedelje u 20 časova, pod zajedničkim naslovom "Na putu za Montevideo", najavljeno je danas na konferenciji za novinare.
Serija opisuje samo putovanje naših fudbalskih reperezentativaca 1930. godine od Beograda do Montevidea i predstavlja materijal koji neće ući u drugi film.
Scene uzbudljivog putovanja odnose se na onaj deo priče ove fudbalske sage koji je smešten između dva filma.
Bjelogrlić je podsetio da je to putovanje u stvarnosti trajalo desetak dana vozom - preko Hrvatske, Austrije, Švajcarske i Lihenštajna sve do Francuske i mesec dana prekookeanskim brodom "Florida" od Marseja do Urugvaja.
Prvi film i već emitovane epizode TV serije "Montevideo, Bog te video", koji su doživeli rekordnu gledanost u Srbiji, opisivali su formiranje nacionalnog tima pred Prvo svetsko prvenstvo u Montevideu.
Za drugi film upravo se snimaju završne scene, a premijera je, kako je rekao Bjelogrlić, u planu za april 2013. godine.
"Sve zajedno bio je to veliki i mukotrpan, ali i divan posao. Znam da su očekivanja publike visoka posle uspeha prvog filma. Teško je to ponoviti i čini mi se da sada imam veću tremu nego na početku projekta", priznao je on.
Kako je dodao, sadržaj te-ve serije je plod mašte, bez važnih faktografskih podataka. Zasnovan je na priči Srđana Dragojevića i scenariju Ranka Božića, na kojem su sarađivali Dimitrije Vojnov i sam reditelj.
Mladi glumac Viktor Savić, koji igra jednog od fudbalera, izjavio je da su svi "članovi reprezentacije" proveli već više od tri godine zajedno na ovom projektu i da je njihov odnos za to vreme narastao u najlepšem smislu.
"Neverovatno, ali nije bilo nikakvih svađa. Počeli smo da funkcionišemo kao tim ili kao jedan razred, a Bjela nam je razredni starešina", našalio se on.
U novim epizodama iam i novih glumaca. Ekipi fudbalera, koje kao i do sada predvode Miloš Biković i Petar Strugar u ulogama legendarnih Tirketa i Moše, pridružuje se Ivan Zekić u ulozi fudbalskog profesionalca Ivice Beka.
Igraju i naša manekenka Nataša Vojinović, zatim poznata hrvatska glumica starije generacije Božidarka Frajt, njena ćerka Bojana Gregorić, kao i Goran Navojac i Filip Šovagović, slovenački glumac Alžan Pelesić, Tzortzoglou Stratos iz Grčke...
Epizodne uloge istorijskih ličnosti tumače Predrag Ejdus (Nušić), Nela Mihailović (Žanka Stokić), Miodrag Filipović (Crnjanski)...
Večernje novosti

*****

Quote:Bog te video, drugi put!

Nastavak fudbalskih, ali i emotivnih avantura junaka filma „Montevideo, Bog te video“, domaća publika može da pogleda u vidu serije, a prva epizoda biće prikazana već 31. decembra. Ostale epizode biće na Prvom programu RTS-a svake nedelje posle Dnevnika.

http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileDat...271212.mp4

U novogodišnjoj noći, 31. decembra, pretpremijerno na Prvom programu RTS-a biće prikazana prva od devet novih epizoda popularne televizijske serije Montevideo, Bog te video. Pod nazivom Put za Montevideo, nove epizode počeće da se prikazuju od 13. januara, nedeljom posle Dnevnika.
Dok snimanje scena za nastavak filma Montevideo, Bog te video još traje, nova serija je gotova. Ekskluzivni materijal biće spona između prvog i drugog dela jednog od najboljih i najgledanijih filmova u istoriji srpske kinematografije.
Tu smo, kao i u već prikazanim epizodama serije, pratili formiranje nacionalnog fudbalskog tima, a sada nas čeka putovanje vozom od Beograda, preko Hrvatske, Austrije, Švajcarske i Linhtenštajna do luke u Marselju gde su se junaci fudbalske sage ukrcali na prekookeanski brod do Montevidea.
„To će delovati kao da nastavljaju da gledaju seriju koju su gledali, jedan logičan fini nastavak avantura. To su sve oni isti junaci koje su zavoleli. Materijal i sve ovo što će biti u ovih devet epizoda se radi samo za seriju i moći će da vide u Srbiji samo gledaoci RTS-a", izjavio je reditelj Dragan Bjelogrlić.

[Image: Montevideo%202.jpg]

„Mi u ovoj godini zaista spektakularno počinjemo jednom velikom serijom i novom produkcijom koja nam vraća likove koje publika neobično voli i situacije u godini u kojoj će nam fudbal biti mnogo manje značajan nego ova serija", objasnio je Marko Novaković, odgovorni urednik Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa.
„Sada kada pogledam unazad mislim da ono čemu se Tirke naučio može da se definiše kao smirenje, jer je shvatio da ne može on da drži život u svojim rukama", izjavio je glumac Miloš Biković.
Uz dobro poznate omiljene likove, u novim epizodama i novi glumci. Gledaoci RTS-a imaće priliku da se, uoči novih priča o putovanju za Urugvaj, podsete i prvih devet već prikazanih epizoda Montevidea.
RTS
Reply
#13
Ja sam potpuno zaboravio da su oni snimali jos ovoga, to je bar jedan plus za novogodisnji program RTS-a, mislim bar nesto novo i snimljeno bas za ovu priliku.
Reply
#14
Quote:Dragan Bjelogrlić o novim epizodama „Montevideo, bog te video“: Imam tremu veću nego ikad
D. Dostanić/N. Džodan | 29. 12. 2012. - 13:32h | Foto: N. Kostić

Novih devet epizoda serije „Montevideo, Bog te video” pod nazivom „Na putu za Montevideo” gledaoci RTS-a moći će da prate od 31. decembra, kada će upoznati putovanje naših reprezentativaca od Beograda do Montevidea.


[Image: 300016_draganbjelogrlic02_f.jpg?ver=1356641180]

Reditelj Dragan Bjelogrlić kaže za „Blic” da je dugo ubeđivao producenta „Intermedia Network” da ne nastavljaju snimanje jer je teško ponoviti uspeh kakav je zabeležio prvi deo filma.

- Ovaj serijal će nastaviti tamo gde je prvi deo filma stao i uvešće gledaoce u drugi deo filma. Zato sada imam veliku tremu, možda veću nego pred prvi film. Prvobitni dogovor je bio da ćemo ući u drugi film i producent se pozvao na taj dogovor plus što mi je rekao da je u njegovoj poslovnoj postavci neophodan drugi deo. Zbog toga nisam mogao da ostavim producenta na cedilu, inače da sam se ja pitao, ne bih radio drugi deo - priča Dragan Bjelogrlić.

On ističe da je ovaj serijal specifičan jer se ne bavi samo putovanjem.

Quote:Posle snimanja - šišanje

- Bilo je raznih momenata tokom snimanja, ali neverovatno je da se niko nije ozbiljnije posvađao iako se pre toga mnogi od nas nisu poznavali, ali svemu lepom dođe kraj. Prvo ću da da se ošišam. To više nije pitanje frizure, mama kaže da sam baš lep tako, ali to je već jedna psihička blokada gde ti tri i po godine ne smeš da utičeš na svoju frizuru. Mislim da će se cela ekipa zajedno ošišati - kaže glumac Viktor Savić.

- I dalje se bavim Beogradom, Čuburom i nekim zanimljivim stvarima koje se dešavaju. I dalje pratimo tu ljubavnu priču koju film nosi, ali sada na daljinu. „Na putu za Montevideo” je nastalo kada sam shvatio da u drugom delu filma nema mesta za put i onda smo odlučili da od toga napravimo serijal. Šteta je ne tretirati to putovanje koje je po mnogo čemu zanimljivo, pa smo napravili tu tranziciju između filmova - objašnjava on.

U novim epizodama ekipi se pridružuju Ivan Zekić, Nataša Vojinović, Božidarka Frajt, Bojana Gregorić, Goran Navojec, Filip Šovagović, Alžan Pelesić i Tzortzoglo Stratos.

U ulogama istorijskih ličnosti našli su se Predrag Ejdus kao Branislav Nušić, Nela Mihailović kao Žanka Stokić i Milovan Filipović kao Miloš Crnjanski.

[Image: 300014_montevideo-foto-nemanja-kostic02r...1356641531]
Miloš Biković i Danina Jeftić: Popularni par iz serije i filma

- Glumci iz regiona vole da igraju u našim filmovima, a kada su videli „Montevideo” nije mi trebalo mnogo da ih ubeđujem. Nemaju oni filmove koji mogu da se porede s ovim. Moj pomoćnik Srđan Spasić kaže: „Možda ćemo u životu raditi skuplje projekte, ali komplikovanije sigurno nećemo“ - ističe popularni glumac i reditelj.

[Image: 300013_montevideo-foto-nemanja-kostic01r...1356641369]
Miloš Biković, Nikola Đuričko i Viktor Savić

On otkriva da vrlo brzo posle emitovanja ove serije bude premijera filma, najverovatnije u aprilu.

- Jednog dana će možda jednog dana neko gledati samo seriju „Montevideo” koja će imati recimo 27 epizoda kao jednu priču i to im neće smetati - zaključuje Bjelogrlić.

izvor: Blic
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#15
Quote:31/01/2013 18:48 | Beograd

Sredstva iz Fonda za razvoj dobijali kontroverzni biznismeni, ljudi hapšeni zbog malverzacija, tajkuni bliski političarima, političari koji su postali biznismeni i veliki sistemi koji se bore da izbegnu stečaj
Od državnih para krediti za povlašćene firme i gubitaše

Autor: A. Milošević

Beograd -
Fond za razvoj je institucija osnovana da bi, što joj i ime kaže, finansirala razvojne projekte. Deklarativno, fokus Fonda je u pomaganju malim i srednjim preduzećima, koja teže mogu da dobiju komercijalne kredite banaka i kojima država niskim kamatama omogućava brz razvoj. Međutim, gledajući spisak firmi koje su tokom prošle godine dobile novac od ove institucije, stiče se drugačiji utisak. Na skoro svakoj stranici liste korisnika sredstava Fonda izbijaju kontroverzni biznismeni, ljudi hapšeni zbog malverzacija, tajkuni bliski političarima, političari koji su postali biznismeni i ogromni propali sistemi kojima novac ne treba za razvoj, nego za izbegavanje stečaja. I kao po pravilu, njima novac nije davan za investicije, već za trajna obrtna sredstva.

...

Intermedia netvork, producent filma Montevideo, dobila je 100 miliona obrtnih sredstava za „snimanje slike i zvuka i specijalne efekte za potrebe snimanja filmova i TV serija“, pri čemu je odluka o odobrenju novca uslovna.

...

ceo tekst na sajtu Danasa
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#16
Quote:“Montevideo” u Kotoru
P. Nikolić | 05. februar 2013. 21:33

Novinar "Novosti" sa iskusnim statistima na snimanju završnih scena poslednje epizode serije “Na putu za Montevideo”


[Image: tv-montevideo.jpg]

U AMBIJENTU drevnog kotorskog starog grada u ponedeljak je počelo trodnevno snimanje pojedinih scena za završne epizode serije “Na putu za Montevideo”, koja se emituje na RTS 1 nedeljom od 20.05. Za potrebe snimanja trg ispred crkava Svetog Nikole i Svetog Luke pretvoren je u sasvim drugačiji ambijent.

Dok su u prilično prohladnom starom gradu čekali reditelja Bjelogrlića i glumačku ekipu da se vrate sa ručka iz poznatog kotorskog restorana i započnu snimanje, iskoristili smo priliku za razgovor sa statistima Draganom Krivokapićem i Dragutinom Horvatom iz Tivta i Slobodanom Počanićem iz Kotora. Poverili su nam se da je 20 evra, koliko iznosi dnevnica za statiranje u “Montevideu”, teško zarađen novac, koliko god to nekome sa strane izgledalo drugačije. Međutim, kako je iza njih već značajno iskustvo u statiranju u filmovima, nije im teško da odmah osete gde je kamera i kako da se ponašaju kada snimanje počne.

- Do sada sam bio u sedam ili osam filmova. Snimao sam sa Nemcima, Rusima, Francuzima. Ima me i u “Budvi na pjenu od mora”. Dok statiram, uglavnom sedim u kafani za šankom - kaže Dragan Krivokapić.

I njegov sugrađanin Dragutin Horvat ima višegodišnje iskustvo na filmu. Na platnu je bio, ističe, i sa poznatim Badom Spenserom.

Bio je to film “Pevajući iza paravana”. To je radni naziv za jednu kinesko-italijansku koprodukciju čije su scene snimane i na Skadarskom jezeru. Kako imam iskustva sa brodovima, pravio sam jedrenjake, kineske džunke i carske galije. Bio sam angažovan i u filmu “Srce u bunaru”, takođe sarađujući sa Bjelogrlićem. Nije nam tada bilo lako na kamenoj tvrđavi u kamenolomu na plus 40 stepeni - priseća se Horvat i dodaje su Nemci najveći profesionalci, dok je sa Rusima haos. Ali pošto je penzioner, dodaje da ima vremena i strpljenja, a i voli da statira.

Kotoranin Slobodan Počanić iz svog iskustva posebno ističe spot u kojem je sa glumicom Marijom Karan.

- Nas kada angažuju, znaju da zovu najbolje statiste. Za sada sam imao samo odlična iskustva u saradnji sa glumcima, pa to očekujem i od ovog filma koji se snima na pločnicima drevnog Kotora - kazao nam je Počanić.


MOŠA U NOVOJ AVANTURI

U petoj epizodi serije ”Na putu za Montevideo” (nedelja u 20.05, RTS 1) voz pristaje u Lihtenštajnu, gde će putnici prenoćiti. To veče svako provodi na svoj način. Igrači u druženju, Andrejka (Vojin Ćetković) u zanimljivom društvu sa starijom barunicom (Božidarka Frajt), a Moša (Petar Strugar) u novoj ljubavnoj avanturi. Boža Dunster (Nebojša Ilić) nadoknađuje propušteno u svom odnosu sa starom ljubavlju, barunicom Helenom (Bojana Gregorić), što ga stavlja na strašne muke i blizu odluke da ne nastavi put za Montevideo.

izvor: V. Novosti
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#17
Quote:среда, 02. апр 2014, 13:22 -> 16:16
Нова сезона „Монтевидео, видимо се“ од 6. априла

Сага о највећем спортском успеху jугословенске фудбалске репрезентације из 1930. године „Монтевидео, видимо се“, преточена у серију са нових 11 епизода, почеће да се приказује од 6. априла на Првом програму РТС-а.


Трећа сезона ТВ серије под називом Монтевидео, видимо се, са нових 11 епизода, почеће да се приказује од 6. априла на Првом програму РТС-а, од 20 часова и пет минута.

Инсерт из нове сезоне „Монтевидео, видимо се“
http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileDat...20414b.mp4

У режији Драгана Бјелогрлића и по сценарију Ранка Божића и Димитрија Војинова, серија је рађена на основу истинитих догађаја о највећем спортском успеху из 1930. године, а радња нових епизода одвија се у Монтевидеу, током одржавања Првог светског првенства.

[Image: Konferencija,%20Montevideo,%20foto%201.jpg]

Нових 11 епизода у продукцији „Интермедија нетворка“, дочараће три кључне утакмице које је наша репрезентација одиграла са Бразилом, Боливијом и Уругвајем.

Глумачку екипу предводе: Милош Биковић, Петар Стругар, Арманд Асанте, Виктор Савић, Елена Мартинез, Иван Зекић.

[Image: Konferencija,%20foto%202.jpg]

Редитељ и одговорни уредник Редакције драмског и серијског програма РТС-а Марко Новаковић каже да је нова серија отишла корак даље од првог дела, јер је отворила нове теме и најавила спектакуларни крај сезоне на РТС-у.

Редитељ и глумац Драган Бјелогрлић објашњава да серија има чак седам сати више материјала него филм.

[Image: Konferencija,%20Montevideo,%20foto%203.jpg]

„У серији је иста прича испричана на другачији начин. Бави се Београдом, тиме како су Београђани пратили овај спортски догађај и, што је најважније, тиме како су наши фудбалери дочекани у Београду“, каже Бјелогрлић.

Према његовим речима, серија је проткана љубавним причама којих нема у филму - заљубљивање Ивице Бека и Јакше. Биће приказано како је мали Станоје остао у Уругвају.

[Image: Bjelogrlic,%20Montevideo,%20foto.jpg]
Драган Бјелогрлић

Бјелогрлић истиче да су у питању два различита сценарија и најављује нови пројекат у ТВ формату - заокружену причу, велику сагу о 1930. години.

Глумац Милош Биковић који тумачи улогу Тиркета, каже да је Драгану Бјелогрлићу када се монтирао филм било тешко да избацује кадрове.

„То је деловало као да мора да се одрекне дивног фрагмента“, истиче Биковић.

Глумац Иван Зекић нашалио се рекавши да ће у серији постојати још један жанр - научна фантастика. Како каже, серија није рађена "на прву лопту" и обилује духовитошћу.

Бјелогрлић посебан акценат ставља на доснимљену причу у Србији, посебно у Београду. Истиче да су одређене сцене разрађеније, као и да су исти токови третирани на други начин, што наравно искључује могућност развучености и досаде. Екипа је поштовала филмску и телевизијску естетику.

[Image: Konferencija,-serija-Montevideo,%20foto%205.jpg]

Драган Бјелогрлић је посебно захвалан Новаку Ђоковићу што је организовао пројекцију за пријатеље, међу којима су били људи из, како каже, „прве лиге холивудске филмске индустрије“, покушавши тако да српски филм пласира у свет.

Сада се преговара о будућности филма Монтевидео, видимо се ван граница наше земље.

„Надамо се да ће се Новакове жеље остварити“, закључује редитељ.

[Image: Montevideo,%20foto%201.jpg]
„Монтевидео, видимо се“

Главни уредник Културно-образовног програма РТС-а Миодраг Зупанц каже да је упркос тешкој финансијској ситуацији, Јавни сервис Србије ове сезоне припремио пет серија - 60 премијерних епизода.

Занимљиво је напоменути да су претходне две сезоне ТВ серије Монтевидео, Бог те видео и На путу за Монтевидео имале висок рејтинг гледаности и стекле велику наклоност домаће публике, као и ТВ гледалаца у региону.

izvor: RTS
[Image: mzAebF3.gif]
Reply
#18
kako to da vec pocinju sa emitovanjem serije "montevideo vidimo se" a tek se zavrsilo prikazivanje filma u bioskopima?
Reply
#19
Па јел треба можда серија да остоји мало неко време па тек онда да се приказује на РТСуFacepalm
 TV LG 32LB561U
 
Antena. Loga 2

DVB T2 Predajnici: Ovčar, Rudnik i Kopaonik        
Reply
#20
Zašto bi čekali? Završeno je bioskopsko prikazivanje, od prodaje DVD/BR verovatno nema ništa zbog piraterije, verovatno su mnogo veće pare dobili od RTS-a za prikazivanje serije nego što bi zaradili prodajom DVD-a!
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)